Az esküvőimozi.hu a Facebookon Az esküvőimozi.hu blogja Az esküvőimozi.hu filmjei a YouTube-on Küldj levelet az esküvőimozi.hu-nak!
2022-es előfoglalás!

Foglald le már most a 2022-es esküvőtök dátumát! Kerüld el a COVID miatti átfoglalásokból fakadó esetleges torlódást.

Az új őrület!
Megújult kínálat 2022-re!

A legjobbkor házasodtok! Talán még sosem voltak ilyen izgalmas csomagjaink, nézzétek meg a 2022-es kínálatot!

Több infó...

Kezdőlap > Szolgáltatások

Esküvői videográfus szolgáltatások

A 2021/2022-es esküvői mozi csomagok és akciós árak itt elérhetők!

   CSATÁM AZ ARÁMÉRT ÚJDONSÁG!
Az eredeti menyasszonyszabadítós mozi Nálunk!

   MARRYOKE - NÓTA A SZÁJRA ÚJDONSÁG!
A násznép tagjai és az Ifjú Pár a kedvenc dal(ok) legismertebb részeit elevenítik meg videoklipszerűen, lipsync technikával.

   Újdonság!
Esküvői csomagjainkat immár 4K felbontásban is kérhetitek.

  "Van mááásik!" eszközgarancia
Maradjon is olyan, mint Columbo felesége: még senki sem látta. Ne is legyen rá szükség!

Az előélet-kisfilm, avagy "SztárPár", mozi a moziban

Képzeljétek el... épp véget ér a vacsora, a násznép a nagy mulatozás előtt szusszan egyet, jóllakottan ücsörög mindenki az asztalnál. Ekkor elsötétül a terem, felcsendül a zene és egy vetítővásznon képek peregnek. Eleinte az ifjú pár gyerekkorából úsznak be fotók... egyszer csak megelevenedik a kép, a menyasszony és a vőlegény a közelmúltból köszönti a vendégeket, sztoriznak, mesélnek életükről. Vagy éppen azt látjuk, hogy sétálgatnak, vígadnak, mulatnak, jól érzik magukat valahol a városban, a természetben, otthon...

A násznép lenyűgözve figyeli ezt a szórakoztató kis összeállítást, ezt a Fókuszos-Aktívos stílusban készült trendi kis etüdöt. Ráadásul a vendégsereg azon tagjai is jobban megismerik egyik-másik felet, akik eddig nem vagy csak kevésbé ismerték a menyasszonyt vagy éppen a vőlegényt.

Nézzétek meg itt!

Egy ilyen előélet-kisfilm a maga 5-10 perces hosszával üdítő és igazán szórakoztató. A végeredmény: könnycseppek a szülők arcán, széles önfeledt mosoly a vendégsereg többi tagja részéről. No meg vastaps és ováció. Ez egy megismételhetetlen, egyedi ajándék a vendégek számára. A forgatás pedig - amelyet legalább egy hónappal az esküvő előtt célszerű betervezni a szükséges utómunka miatt - különleges élmény az ifjú pár számára. És rengeteg kreatív ötlet lehetőségét rejti, amik az aznapi valós eseményekhez kapcsolódnak, vagy épp a buli megkezdését vezetik át... Ötleteink a fejünkben, ehhez már minket kell, hogy kérdezzetek!

Tehát, ha van Bennetek egy pici vagányság, bevállalósnak érziket magatokat és szívesen meglepnétek kedves vendégeiteket egy rendhagyó élménnyel, nézzétek meg itt, hogy miről is van szó a valóságban. Aztán pedig nincs más hátra... mint megalkotni ezt a kis remekművet. Ennél jobb alkalom nemigen kínálkozik egy, csak Rólatok szóló videoklip elkészítésére. A menyasszony ruhakölteménye után erről fognak a legtöbbet beszélni, még évek múlva is!

Forgatás a fotózáson

"Nem elég, hogy kattog a gép és a fotós mindenféléket kér tőlünk, még a videós is ott lebzseljen? Nem szeretném..." - Sokszor hallottuk ezt már. De aztán...

...egyfelől nem "lebzselünk", másfelől, higgyétek el: az egyik leglátványosabb zenés video éppen a fotózásról készített rövid blokk. Ez mindenkinek érdekes: többek között annak is, aki nem volt ott. Hogyan alkotta meg a fotós ezt a képet? Mi történt az elkapott pillanat előtt és után? Ez a kis videoblokk visszaadja a fotózás hangulatát, mert, az esküvői fotózásnak bizony nagyon jó hangulata van.

Nézzétek meg itt!

Ceremóniák rögzítése

Polgári ceremónia és egyházi szertartás - a legtöbb pár mindkét fogadalomtétele a Nagy Napra esik. A ceremóniák lényegi része dokumentumfilm jelleggel, míg a további elemek (be- és kivonulás, gyűrűhúzás, aláírás, gratulációk) finom zenei aláfestéssel kerülnek bemutatásra, így megtartva a néző érdeklődését, a film lendületét - és persze erősítve az érzelmi síkot.

Légifelvételek drónnal ÚJDONSÁG!

A szülői ház és gyermekkorod utcái madártávlatból... az eskető templom tornyán az óra számlapja szemmagasságból... a vonuló menet a fák között kanyargó úton... a fák mögül előbukkanó vendégsereg... mind-mind egy-egy klassz légifelvétel, amely feldobhatja akár a Ti esküvői mozitokat is. Érdemes tudni, hogy a drónnal készített felvételek a filmben egy-egy megfelelő alkalommal tűnnek fel, tehát inkább színesítik, gazdagítják a képi anyagot, de nyilván nem ezek fogják elmesélni a nap történéseit.

A drón beltérben nem repül, illetve a kültéri ceremóniák ideje alatt sem ajánljuk, mert egész egyszerűen "ellopja a show-t". Ha a ceremónia során végig a fejük felett manőverezik egy kamerás multikopter, akkor a násznép nagy része nem Veletek meg az eskütétellel, hanem a feje fölött repkedő izével fog foglalkozni, az pedig egész egyszerűen nem kívánatos. Ezért alakítottunk ki egy esküvőimozis "repülési etikettet" a drónos felvételekhez, magyarán: mikor igen, mikor nem.

Figyelem! A drón repülése időjárásfüggő és jogszabályban meghatározott keretek között lehetséges! Az esküvő napján rendelkezésre álló drón költsége akkor is felszámításra kerül, ha a drónos felvételek készítését külső ok ellehetetleníti. Kérjük, ennek kockázatát vegyétek figyelembe.

Külső hangrögzítés a ceremóniákon

Az elmúlt évek tapasztalatai sarkalltak minket arra, hogy ne csak képminőségben, hanem hangminőségben is fejlesszünk. Magától értetődik, hogy Ti "megilletődöttségetekben" esetleg halkan mondjátok ki a boldogító igent, vagy az eskü szövegét, esetleg nagyon visszhangzik a helyszín, vagy sok a külső zavaró zaj. A kamera pedig valószínűleg nem lesz Hozzátok annyira közel, hogy éppen a Ti legfontosabb szavaitokat mindig megfelelően rögzítse, vagy pl. az anyakönyvvezető szövege közben helyzetet változtat, elfordul. Emiatt a hang élménye nem lesz optimális, ha csak a kamera mikrofonjának hangsávjára hagyatkozunk.

Ezért 2015-től minden esküvőnkre, még az egykamerás "Klasszikus" csomagok esetén is minden ceremónia idején - a kamera mikorfonján kívül - egy külső rögzítőt is elhelyezünk. Ezt a rögzítőt az anyakönyvvezetői asztalra, vagy a papi pulpitusra, de mindenképpen valahová közétek és a ceremóniát vezető személy közé a legcélszerűbb helyezni, hogy legjobban beteljesítse küldetését.

A külső, fix hangrögzítő hangsávját és a kamerák hangsávjait optimálisan keverve pedig élvezhetőbb, tisztább, érthetőbb hangot kapunk a ceremóniák legemlékezetesebb részei, tehát a Ti eskütételetek és az "igen"-ek kimondása alatt.

Amennyiben kompromisszummentes hangrögzítést szeretnétek, természetesen van még komolyabb, igazi filmes megoldásunk. Plusz 1 fő hangtechnikus segítségével a ceremóniát lefolytató papot, anyakönyvvezetőt és a vőlegényt is "felszereljük" egy-egy mikroporttal (zakóra/ruhára csiptethető mikorofon), a ceremóniák idejére. Erről az opcióról érdeklődjetek megrendeléskor!

Interjúk a násznéppel ÚJDONSÁG!

Ez egy olyan remek dolog, amely megmozgatja a násznépet, számtalan nevetésre ad okot mind a helyszínen, mint utólag visszanézve, a filmbe illesztve. Ha szeretnétek, akár neves televíziós személyiségeket is meghívunk számotokra, hogy ők "faggassák" a násznépet az est folyamán. (Díjazásukat áraink nem tartalmazzák.)

Nézzétek meg itt!

Kamera a lakodalomban

A vacsorát diszkréten érzékeltetjük egy rövid, 2-3 perces blokkban. Természetesen, ha van vőfély és ő viccesen "felkonferálja" a fogásokat, azt rögzítjük és- hacsak a pár máshogy nem kéri - benne is hagyjuk a filmben.

A nyitótánc kötelező képi eleme egy filmnek, legyen akár hagyományos, akár trendi.

A lagzi tovább táncos-mulatós részei is rengeteg jó képet rejtenek magukban. Itt kulcsfontosságú, hogy a világítást, a fények szabályozását előzetesen beszéljük meg és tartsuk magunkat ahhoz. A sötétben botorkálós lagzik biztos nagyon hangulatosak, de a videós munkája szempontjából nem rögzíthetőek szépen. Minduntalan oda kell menni az emberek közvetlen közelébe, hogy lássunk valamit. Világosabb teremben viszont sokkal látványosabb felvételeket készíthetünk, ráadásul anélkül, hogy "zavarnánk" a násznépet a jelenlétünkkel, vagy másképp szólva: nem azzal fognak foglalkozni, hogy épp "benne lesznek a tévében", hanem önfeledten mulatoznak. No és végül is ez a cél, nemde?

Nézzétek meg itt!

Nem tudom magamban tartani: az egyik legfelháborítóbb és legudvariatlanabb dolog, ha az amúgy szolgálatkész éttermi személyzet gondol egyet és ukmukfukk, mondjuk az első (vagy bármelyik) nóta közben le-fel kapcsolgatja a villanyt - akár még az ifjú pár kérésére is. A kérésem ez úton is: az ifjú pár (tehát Ti) minden, a munkámat érintő kérdés esetén először velem egyeztessetek. A filmen ezek a dolgok nem helyrehozhatók, mi pedig szépet szeretnénk alkotni, Nektek. Ezért érdemes előre egyeztetni és tartani magunkat ahhoz. Magam sem teszem ki a lábamat a pincér elé, miközben a finom levest hozza, vagy nem állok a söntés ajtajába, hogy megakadályozzam az ott dolgozókat a pontos, precíz munkavégzésben.

Utómunka

Az összeállított anyag többszöri - tartalmi, dramaturgiai és technikai - ellenőrzés után kerül végleges kiírásra, napjaink igényeit szem előtt tartva. Nálunk úgy mondják, egy perc vágott film mindent összevetve nagyjából egy óra stúdiómunka. Mivel nem szeretnénk kevesebbet adni, mint egy nagy mozifilm vágási felfogásának eredményét és a kreatív vágórendszer előnyeit, ezért könnyen belátható, hogy csak a minőség rovására lenne lehetséges hamarabbi legyártani "valamit". Ne feledjük azt sem, hogy ez kreatív elfoglaltság, tehát az sem kizárt, hogy elnézegetjük a nyersanyagot egypár napig, mire megjön az ötlet, az ihlet és beindulnak az agytekervényeink.

Induljunk ki abból a feltételezésből, hogy a mesterpéldány a mi együttműködésünknek köszönhetően született. Tehát előzetesen beszéltünk a zenékről, a vágás stílusáról, időben és hiánytalanul megkaptunk Tőletek minden alapvetően fontos információt és anyagot (zeneszámok, képek, diavetítés, ha volt, stb.). Innentől kezdve a technikai és esztétikai tudásunk, művészi vénánk kiteljesedése, hogy alkothatunk. Az így elkészült film a legtöbb esetben szinte telitalálat. Ezért fordul elő, hogy 2-3 apróbb módosításnál többet ritkán kérnek a párok.

Csapatunk lelkiismeretesen fog neki a feladatnak, akkor is, ha Ti nem akartok vagy nem tudtok előzetes instrukciókat adni. Ez esetben egyfajta hallgatólagos megállapodás születik, és mi úgy vesszük, hogy ránk bíztátok a film összeállítását. Engedjétek meg nekünk több hét alkotói munka után, hogy bízzunk a film sikerében és talán ez az egyetlen eset, amikor (a nagyon indokolt mozzanatokat kivéve) kevéssé érezzük etikusnak a Ti részetekről a változtatási igényeket - főleg, ha azok olyan dolgokra vonatkoznak, amelyek előzetes megbeszélése során nem foglaltatok állást.

Bizonyára van olyan fontos ez a film a Ti életetekben, hogy érdemes legyen rá néhány hetet, vagy akár egy-másfél hónapot várni (választott csomagtól függően). Nem szívesen adnánk a nevünket egy ipari színvonalú vágott anyaghoz. Mi valahogy így látjuk az idő kérdését: Ti már évek óta ismerik egymást, és (higgyétek el, ezt már visszajelzésekből tudjuk...) 5-10-20 év múlva is bele-belenéztek majd ebbe az esküvői filmbe. A kettő között eltörpül és idővel jelentőségét is veszti a várakozás, legyen az bármily türelmetlen is.

Szerződéskötéskör tájékoztatunk benneteket az utómunka intervallumáról és az átadási határidőről. Felhívjuk figyelmeteket, hogy a 4K anyagok esetében az utómunka időigénye kb. kétszerese a HD feldolgozásnak.

HD filmek

A HD (High Definiton) televíziózás immár a jelen technikája. Ha jobban belegondolunk, a világ rohan előre, a technika hihetetlen fejlődést produkál - mi mégis, közel ötven éven át ugyanazon az elven működő tévéadásokat és az ehhez igazított filmkorongokat néztük. Erre kínál remek alternatívát a HD kép, amely a most megszokott kép ötszöröse!

2012-től fogva SD és HDV formátumban nem dolgozunk. Valamennyi meghirdetett csomagunk Full HD kamerákkal, 1080 soros felbontásban forog.

Az ábrán látható az SD (középen, kicsiben) és a HD televíziós kép nagysága közötti különbség.

Lehet fokozni! A Ti 4K esküvői mozitok

Alighogy elterjedt és mindennapossá vált a HD (már ami az esküvői filmeket, reklámfilmeket, videoklipeket illeti), máris itt kopogtat a küszöbön az Ultra HD és a 4K. Mi az Ultra HD-vel, mint a "kisöcsivel" most nem is foglalkozunk, hanem egyenesen a 4K felbontású filmeket ajánljuk figyelmetekbe.

A 4K 'vászon" 3840 oszlop × 2160 sor, amely hozzávetőlegesen 8,8 megapixel képkockánként. Így a 4K gyakorlatilag a HD kép méretének - nagyjából és leegyszerűsítve - négyszeresét, míg a régi televíziós kép közel húszszorosát jelenti!

2015-től fogva kínálunk rá lehetőséget, hogy igazán a jövőre gondoljatok, és esküvői mozitokat immár 4K-ban rendeljétek meg. A 4K esküvői mozi szolgáltatások árai vonatkozásában itt érdeklődjetek!

Az ábrán látható a 4K (zöld teljes kép), a HD (aranyszínnel) és az SD (középen, kicsiben) televíziós kép nagysága közötti különbség.

Átadott adathordozók

A mai digitális és internetes világban alapesetben fájlformátumban, fájlküldővel történik a vágott anyagok átadása.

Minden esetben javasoljuk, hogy az általunk átadott anyagból készítsetek magatoknak is biztonsági másolatot!

Igény esetén, felár ellenében munkánk eredményét a legkiválóbb minőségű, nyomtatható felületű DVD lemezeken, illetve HD felbontásban pendrive-on, igény esetén Blu-Ray lemezen adjuk át. A lemezek és a borítóra előzetesen bemutatott és általatok jóváhagyott egyedi grafika kerül. A lemezek menüje ezzel összhangban szintén egyedi, látványos és követi az anyag logikus felépítését (főmenü, fejezetválasztás).

Az egyedi lemez- és borítógrafikához szükségünk van a fotósok együttműködésére, néhány nagyfelbontású (1-2 MB) állókép rendelkezésünkre bocsátásával hozzásegíthetnek bennünket a kiváló minőségű nyomdai munkák elkészítéséhez.

Megküldjük Nektek a DVD későbbi esetleges sokszorosításhoz szükséges valamennyi fájlt is (ISO fájl, lemezgrafika és borítógrafika).

A Blu-Ray lemezekről pár szóban. Azt tapasztaltuk, hogy egyfajta "generációs szakadék" alakult ki az otthoni szórakoztatóelektronikai cikkek között. Sokan - főleg az idősebb korosztály, szülők, nagyszülők - még a DVD-k világában élnek, esetleg régi televíziókészüléken nézik a műsorokat, filmeket. Számukra tökéletesen megfelelő a DVD. Akik pedig okostévén nézik a filmet, számukra az USB csatlakozóról a pendrive-on egyenesen full HD-ben tárul fel a Nagy Nap eseménysorozata. Blu-Ray lejátszóra nagyon kevesen ruháztak be az elmúlt években, ezért kínáljuk ezt az adathordozót, mint az opcionálisan rendelhető formátumot.

Garancia

Munkatársaink minden esetben lelkesen, jó hangulatban "állnak szolgálatba". Felszerelésünk megfelelő állapotban kerül a helyszínre és igyekszünk több órányi kazettatartalékkal kiállni minden alkalommal. Amennyiben előzetesen tudomásunk van róla, felkészülünk a gyengébb világítású vagy rosszabb akusztikájú helyszíneken a feladatok megoldására. Minden partnerszolgáltatóval és a párral is a helyszínen egyeztetünk a legapróbb részletekről. Ezek az évek rutinja alatt kialakult, olajozottan működő dolgok, amelyekért nyugodt szívvel felelősséget vállalunk.

Ami a végterméket illeti: a leggondosabb gyártás és az automatikus ellenőrzés mellett is előfordulhat, hogy valamely adathordozó hibásnak bizonyul. Ez esetben a hibás példányt természetesen kicseréljük.

"Van mááásik!" eszközgarancia EGYEDÜLÁLLÓ!

Minden esküvőre viszünk magunkkal egy - természetesen full HD - tartalék kamerát. Ennek egyetlen feladata van: ha bármi rendellenesség történne a főkamerával, percek alatt "be tud ugrani" és a hibaelhárításig (vagy ameddig szükséges) tudja rögzíteni a történéseket. Ez a kamera bejárta már az országot velünk, de szerencsére még nem volt rá szükség, hogy ilyen célból elővegyük a rejtekéből.

Mi azt sem bánjuk, ha tartalék kameránk olyan marad, mint Columbo felesége, miszerint: még senki nem látta... Ne is legyen rá szükség!

Fontos tudni! Az általunk használt felszerelések ipari standardet testesítenek meg, szinte elnyűhetetlenek. A mögöttünk álló mintegy 150 esküvő alatt egyszer-kétszer előfordult, hogy homokos, vagy nagyon párás környezetben időlegesen beadták a kulcsot, de ezek a hibajelenségek szellőztetés-szárítás után fél-egy órán belül maguktól megszűnnek. Ennél nagyobb baj esetén a legtöbb, amit tehetünk, hogy azonnal gondoskodunk másik kameráról. Minél távolabb vagyunk azonban a Róna utcai egykori Filmgyártól, ez annál nehezebb és időigényesebb feladat. A több ezer órányi forgatott kazetta közül is csupán néhány példány volt hibás, aminek a jele időnkénti pixelesedéshez magán a nyersanyagon. Ez a legbosszantóbb, hiszen ezt már csak beíráskor látjuk, előbb nem tudunk rá reagálni. Szerencsére nem esküvőn történt, de akadt olyan, hogy a kártyára rögzítő HD kamera memóriakártyáján sérültek fájlok, amelyek szintén nem voltak helyrehozhatóak. Ezekre a hibákra sajnos nincs módunk felkészülni, sem értük felelősséget vállalni. De a magas minőségű technikának és nyersanyagoknak köszönhetően eddigi munkásságunk egy százalékánál kevesebb alkalommal volt súlyosabb problémánk, úgyhogy izgulni kár.

Közösségi média
Az esküvőimozi.hu a Facebookon Az esküvőimozi.hu blogja Az esküvőimozi.hu filmjei a YouTube-on Küldj levelet az esküvőimozi.hu-nak!

Jogi nyilatkozat

Tudnivalók

© 2021 Soso Multimedia

Az oldalon szereplő valamennyi szöveg, kép, valamint az oldalon szerepeltetett illetve onnan linkelt valamennyi video a Soso Multimedia szellemi tulajdona. Felhasználásuk, reprodukálásuk, másolásuk kizárólag a tulajdonos előzetes, kifejezett írásos hozzájárulása birtokában lehetséges. Valamennyi felderített, jogosulatlan felhasználás büntető- és polgárjogi következményekkel jár.

Kapcsolat

Soso Multimedia
Telefon: (70) 945-7676
E-mail: eskuvoimozi@gmail.com

Időpont-foglalás